NUQI BRAND

Duurzame kleding en wollen accessoires. Nederlands ontwerp, handgemaakt in Peru

Bekijk onze collectie
Tagline

Waarom NUQI

Textiel overproductie is een enorm probleem. Door de manier waarop kleding geproduceerd wordt is de industrie verantwoordelijk voor zo’n 10 procent van de totale CO2-uitstoot, meer dan de uitstoot van alle internationale luchtvaart en het transport over zee bij elkaar.

Draag jij alles wat in je kledingkast ligt?

Zolang de massa productie in de kledingindustrie blijft bestaan wordt het probleem niet opgelost. Er wordt een enorme hoeveelheid kleding gemaakt die vervolgens op de vuilnisbelt belandt. Dit betekent verspilde stof, kleurstoffen, buitensporige milieueffecten zoals luchtvervuiling, watervervuiling, enzovoort. Daarnaast levert de kledingindustrie een flinke bijdrage aan de hoeveelheid plastic in onze oceanen.

Een enorme belasting voor het milieu waar niemand iets aan heeft. Wij vinden dit onverantwoord gedrag.

NUQI duurzame kleding en wollen accessoires worden in kleine oplages gemaakt waardoor er geen overproductie ontstaat. Onze collectie is seizoensloos. Met een slowfashion mentaliteit wordt deze gestaag uitgebreid. Pas wanneer een product helemaal uitverkocht is wordt deze vervangen door een nieuwe variant of een ander product.

Lees meer op https://www.instagram.com/nuqislowfashion/

Minder is meer!

Met NUQI duurzame kleding en wollen accessoires gaan we terug naar de basis van de kleding en modeaccessoire industrie en vertalen dit naar een eigentijds vormgegeven sociaal betrokken merk.

NUQI = Eerlijke mensenrechten, goede arbeidsomstandigheden, diervriendelijkheid en minder impact op de planeet.

https://nuqibrand.nl/winkel/

Duurzame kleding en Merino Wol accessoires

Sociaal ondernemen - Gebruik van 100% natuurlijke materialen - Slow fashion mentaliteit - Zero Waste productie - Lage CO2 footprint